Forum Sayfamıza Hoş Geldiniz... İnşallah Güzel Dakikalar Geçirirsiniz..
Forum Sayfamıza Hoş Geldiniz... İnşallah Güzel Dakikalar Geçirirsiniz..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SÜTLAÇ

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
SAKIL
binbaşı
binbaşı
SAKIL


Erkek
Mesaj Sayısı : 422
Kayıt tarihi : 15/05/08

Kişi sayfası
motor:
motorSÜTLAÇ Empty
SÜTLAÇ Empty

SÜTLAÇ Empty
MesajKonu: SÜTLAÇ   SÜTLAÇ Icon_minitimeSalı Haz. 10, 2008 3:50 am

Razz SÜTLAÇ Razz


Malzemeler ; 4 kişi için
1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür.
Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır.

Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir. Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır. Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır. karıştımaya devam edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak, kaselere dökülür.
4 su bardağı Süt
1 Su bardağı Şeker
1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
1 silme kaşık Nişasta
1 silme kaşık Pirinç Unu
bir tutam Tuz
Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir.
İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir.
Afiyet olsun......
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
adem_66
asteğmen
asteğmen
adem_66


Erkek
Mesaj Sayısı : 162
Yaş : 33
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : kırtasiye
Lakap : ados
Kayıt tarihi : 15/02/09

Kişi sayfası
motor:
motorSÜTLAÇ Empty
SÜTLAÇ Empty

SÜTLAÇ Empty
MesajKonu: Geri: SÜTLAÇ   SÜTLAÇ Icon_minitimePtsi Şub. 16, 2009 1:30 am

paylaşım için cok saol hocam
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
SÜTLAÇ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Bizim Köşemiz :: Yemek Tariflerimiz :: Tatlılar-
Buraya geçin: