SAKIL binbaşı
Mesaj Sayısı : 422 Kayıt tarihi : 15/05/08
Kişi sayfası motor: motor | | | |
| Konu: İRMİK HELVASI Salı Haz. 10, 2008 3:51 am | |
| İRMİK HELVASI |
|
| Malzemeler ; 4-6 kişi için | Şekerin yarısı ve 4 bardak su karıştırılarak kaynatılır. Diğer tarafta yağ kızdırılır, içine fıstıklar atılır, hafif pembeleşince, irmik konur. Hafif ateşte karıştırılarak kavrulur. Aniden bir tarafın kavrulmaması için sürekli karıştırılmaya dikkat edilir. İrmik ve fıstıklar yağı dışarı vermeye başladığında ve irmik kokusu duyulduğunda, kaynayan şekerli sudan içine bir kaşık dökülür. Cızırtı çıkarırsa pişmiş demektir. Helva ocaktan alınır ve şekerli kaynayan su üzerine dökülür. İyice karıştıtılır ve tekrar ateşe konur. Suyunu çekene kadar pişirilir.
Tencerenin kapağı açılır ve kalan şeker üzerine dökülür ve karıştırılır. Soğuyana kadar 3-4 kez açılır ve karıştırılır. | ½ Kg iri boy İrmik | 4 bardak Su | 3 su bardağı Toz Şeker | 1 kahve fincanı Çam Fıstığı | 1 su bardağı Sıvı Yağ | Şekerin yarısının sonradan konulması, helvanın tane tane olmasını sağlar. | Afiyet olsun...... |
| |
|
adem_66 asteğmen
Mesaj Sayısı : 162 Yaş : 33 Nerden : istanbul İş/Hobiler : kırtasiye Lakap : ados Kayıt tarihi : 15/02/09
Kişi sayfası motor: motor | | | |
| Konu: Geri: İRMİK HELVASI Ptsi Şub. 16, 2009 1:30 am | |
| hocam ben ilk mik tatlısında severim hocam cok güzel paylaşımlar yapıyon allah razı olsun hocam | |
|