SAKIL binbaşı
Mesaj Sayısı : 422 Kayıt tarihi : 15/05/08
Kişi sayfası motor: motor | | | |
| Konu: TARHANA ÇORBASI Salı Haz. 10, 2008 4:20 am | |
| TARHANA ÇORBASI |
|
| Malzemeler ; 4 kişi için | Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir. Çorba pişirilecek tencereye yağı konur. Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür. Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya yalnız su dökülür. Kaynatılır.
Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içersine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür. Top top olmamasına dikkat edilir. 5 dakika kadar kaynatılır. | 1 çay bardağı hazır Tarhana | 2 yemek kaşığı yağ | 1 adet büyükçe Domates | 4 su bardağı Et Suyu yada Su |
| Kışın domateslerin renkleri solgun olursa salça kullanabilirsiniz. | Afiyet olsun...... |
| |
|